Pingyao
Hallo allemaal :-)
Hier weer een snelle update tussen ontbijt en stadswandeling door. We zijn nu in Pingyao, een oud Chinees stadje, tussen stevige stadsmuren waar we zometeen nog overheen gaan wandelen. Vooral 's avonds is het hier erg leuk, heel sfeervol verlicht met allemaal rode lampionnetjes. Het is natuurlijk heel anders dan Beijing, die grote stad met alles wat je maar bedenken kunt, maar 1 ding komt wel overeen: je kunt zowel in Beijing alsook hier goed shoppen! Wat natuurlijk na weken in the middle of nowhere best een welkome afwisseling is. En natuurlijk al weer een heleboel toffe dingen gekocht waarvan ik me afvraag of ik ze ook ooit echt zal aantrekken/drage ;-). Ik denk dat Jeroen ons (de drie M'en)shopgedrag nu ongeveer wel zat is, wat goed uitkomt want we gaan vanavond verder naar onze volgende stop: Xi'an, wat de culturele hoofdstad van China schijnt te zijn, als ik het goed heb. Daar in de buurt bevindt zich ook het beroemde terracottaleger, dus ik denk dat we daar wel even een kijkje gaan nemen.
Ook Xi'an is een stad met stadsmuren, maar daar kun je iets wat hier niet kan: je kunt over de muren heen fietsen! Dat lijkt ons wel wat. We hebben hier gisteren ook al fietsen gehuurd, twee ' gewone' voor Mariek en mij en een tandem voor Jeroen en Miriam :-). En we waren allemaal heel blij weer eens lekker te kunnen fietsen. We kregen wel het Hollandse fietsvakantie gevoel, en toen het ook nog begon te regenen hadden we helemaal het gevoel in Nederland terug te zijn, maar als je dan om je heen kijkt is het toch snel duidelijk dat je in CHina bent. We zijn naar een tempel gefietst en hebben die bekeken, en toen nog wat door de kleine straatjes hier geraced, luid bellend en alle Chinezen en toeristen ontwijkend (wat af en toe niet heel gemakkelijk was).
De afgelopen dagen hebben we ons vermaakt in Datong en Wutai Shan. Datong is een grote stad waar op zich niet heel veel te beleven is, maar vlak in de buurt is een hangend klooster wat erg mooi is, daar zijn we dus wezen kijken. Het hangt echt aan een rotswand, en is een verzameling van houte trapjes en kleine gebouwtjes. We werden er wel in sneltreinvart doorheen geleid omringd door vele veeeele chinese toeristen. Maar het was toch echt de moeite waard. Ook in debuurt van Datong zijn grotten met allemaal boeddhabeelden erin, ook echt iets wat je wel gezien wilt hebben. Enorme boeddha's in de rotswand, en met de temparaturen van hier zijn die grotten ook lekker koel natuurlijk :-).
Wutai Shan, waar we ook 2 daagjes geweest zijn, is een dorpje in de bergenmet een enorme verzameling boeddhistische kloosters. Ik geloof 35 kloosters in en nabij het dorp. We hebben ons dus 2 dagen beziggehouden met kloosters bezoeken, zwaaien naar chinese toeristen en monniken (want die vonden ons ook erg interessant), bergen op en af gaan voor nog een klooster en toch ook een klein beetje souvenirshoppen. Mooi hoor, al die kloosters, enook die monniken in al hun mooie pakken en gewaden.
Nu dus het laatste dagje in Pingyao en dan door naar Xi'an, waar we blijven tot we het zat zijn om dan terug te gaan naar Beijing. We hebben al een mooi hostel uitgezocht, waar hopelijk een nieuwe blog gepost kan worden. Voor nu eerst even verder ontbijten en dan de stadsmuren op!
Veel liefs uit Pingyao,
Mattia
jeeeee, zou je nog bijna fietsfan worden...... het klooster is aangekomen! Indrukwekkend hoor. Ik krijg al visioenen dat je dan op je miniknol aan komt rijden na een lange hete stoffige dag, zin in een biertje en dan zie je dat klooster aan de horizon verschijnen in golvende contouren ....... wauw!!
veel plezier bij het oeroude leger....
Hey Mattia, wat een belevenissen zeg het is werkelijk geweldig wat jullie allemaal meemaken! Daar zijn wij maar kneuterboertjes bij uit Oud-Beijerland.Heel veel plezier nog de komende tijd geniet er lekker van! Groetjes Marjo, Lonneke en Martin
Heey Mattia (en de rest natuurlijk)!
Wat tof om een beetje bij te houden hoe het met jullie gaat! Als Jeroen het shopgedrag zat wordt hebben jullie wel heel goed toegeslagen, haha ;-) Heel veel plezier nog en groetjes uit het iets minder exotische Antwerpen.
xxx Anne
Mattia, wat een verhaal weer, we zien het helemaal voor ons! Geweldig! Maar het zit er bijna weer op! Geniet nog met elkaar van de laatste dagen en een goeie vlucht terug! Dikke kus en liefs vanuit een saai
Heinenoord! Ad en Ineke.
heeeey! Heb heel braaf steeds jullie verhalen gelezen en ben zwaar onder de indruk! Ik hoor (afgezien van de shopping) nog geen enkel 'ik wordt gek van zo lang dezelfde mensen op mnlip verhalen' wow :D Moet wel echt tof zijn daar! Veel plezier nog in het laatste beetje china!
Liefs Iris
Geniet nog maar die laatste dag in peking!
Groeten aan miriam en een goede reis terug voor jullie 3e!!
Zie je op Schiphol!!