We zijn in Mongolie!
Hallo allemaal!
jaaaaa we hebben weer eens internet kunnen vinden. Gek genoeg hebben we op het stukje van het treinstation in Mongolie naar ons hostel al meer internetcafes gezien dan in heel Moskou samen. En zijn we ook al meer engelssprekenden tegengekomen. Had al gelezen dat Mongolie wel iets westers heeft, en het klopt ook, al is het maar een heel klein beetje ;-)
We zijn dus vanochtend aangekomen in UlanBator, de hoofdstad van Mongolie, na vijf dagen in de trein te hebben gezeten! Is wel een belevenis hoor, vijf dagen in de trein. We hebben gisterennacht, ons laatste nachtje boemelen, een lijstje gemaaktdat begint met de regel: ' Ik zou blij zijn als...' Het lijstje weerspiegelt onzetreinreis best goed:
Ik zou blij zijn als:
ik weermeer dan tien minuten naar buiten mocht
ik geen noedels meer hoef te eten
ikkan plassen wanneer ik wil (bij de grens ging de wc gewoon 6 uur dicht)
ik geen berkenbomen meer zie (waren ruim vertegenwoordigd in siberie)
ik niet de heledag aan Guus Meeuwis hoef te denken (kedeng kedeng)
ik niet over tassen en dozen van mongolen heen hoef te klimmen (ze hadden de gang vrijwel volgebouwd met handelswaar, en gingen die elke stop aan de russische bevolking verkopen, de gang stond vol paspoppen!)
ik zelf het raam open kan maken (en het liefst ook meer dan 10 cm)
ik zelf de kacheluit kan zetten (was soms bloedjeheet, somsijskoud)
ik weer normaal met een kopje water door de gang kan lopen (wiebel wiebel)
ik niet bang hoef te zijn dat de wc wordt opengrdraaid van buitenaf... (deed de treinmadam af en toe, zucht)
ik weer kan douchen! (dat is inmiddels gebeurd, hoera!)
enz enz.. de lijst is eindeloos. Maar uiteindelijk was het best gezellig, met zn viertjes vijf dagen op elkaars lip, en we vinden elkaar nog steeds allemaal lief. Wel zijn we een beetje wiebelig van het opeens niet meer continue bewegen van de bodem onder onze voeten, en het tijdsverschil met moskou (waar we al twee uur vooruit zaten) van eerst vijf en dan toch maar weer vier uur (iets met zomertijd waarschijnlijk, we snappen het zelf ook niet).
Natuurlijk hebben we hele mooie dingen langs zien komen, de eerste dagen was het landschap vrij eentonig, voornamelijk berkenbomen, maar langzaamaan werd het steeds mooier. Mooie luchten, mooie meren volledig bedekt met ijs, glooiende heuvels, en die dan bekijken vanuit je bedje aan het raam. Leuk hoor!
En Moskou was natuurlijk ook super :-) Eerst een beetje raar, zo'n megastad met zoveel mensen en alles ziet er toch een beetje anders uit. Dat resulteerde ook in heel vaak de verkeerde kant op lopen en weer terug, en heel veel mensen vragen naar de weg (met handen en voeten werk),maar uiteindelijk waren we best op ons gemak tussen de Russen, in het supergelikte russische metrosysteem en tussen al die woorden die we steeds beter konden lezen (aangezien ze daar het cyrillisch schrift gebruiken). Maar wel grote contrasten tussen die enorme mooie gebouwen (op het Rode Plein bijvoorbeeld) en dan al die arme mensen die in de metro compleetdronken in slaap vallen.
Nouja, nu zitten we dan in een hostel met allemaal backpackers, en gaan we eerst maar eens heeel relaxt de stad verkennen. Wasje draaien, op zoek naar een internetcafe waar we onze foto's op de computer kunnen zetten (dat mag je hier, op de computer in ons hostel, niet doen), wat eten inslaan en wat mensen opzoeken die ons meer kunnen vertellen over hoe we het beste het land kunnen verkennen. Maar joepie, we zijn in Mongolie!!
Tot de volgende update, hopelijk met foto's,
Liefs Mattia
Mooi dat je dr bent mappie! Heb je al gebakken hondebillen ontbeten ;-)
Groeten!
Gelukkig, je bent er, weer een ervaring rijker!!
Ga maar sneel op ontdekkingtocht uit. ik wacht met spanning op je foto's.Liefs mama
Leuk om alles te lezen over jullie belevenissen.Wachten
de volgende verslagen af en wensen jullie een hele fijne en leerzame tijd en dat de reis verder voorspoedig
en zonder problemen moge verlopen.
Heel veel liefs van ons(je tante en oom)
Hoi Mattia,
Leuk verhaal, moest erg lachen om je lijstje 'ik zou blij zijn als..' !!
Lijkt me inderdaad heel vreemd zo'n lange treinreis.
Ben weer benieuwd naar je volgende verhaal!!
Veel plezier in Mongolië!
X Martine
Heej Map!
Wat goed dat jullie er zijn... Blijft toch spannend.
Veel plezier verder en we wachten de volgende update maar weer af...
xxMaritz
Hoi Mattia,
Mooie foto's.
Zo te zien hebben jullie het heel leuk met elkaar.
Veel plezier verder.
wat een belevenis zeg
heel erg mooi daar ook
heel veel plezier verder
liefs van ons
Aan de foto's te zien hebben jullie het heel gezellig samen. Bij het lezen klinkt de reis heel relaxed. Super hoor om 5 dagen door verschillende landen te kunnen treinen. Na die tijd ben je kennelijk weer blij met hele normale dingen. Spannend om te lezen wat jullie volgende stap wordt. Veel succes
geweldig zeg wat je allemaal meemaakt
een reis om nooit meer te vergeten
alles wat je nu mist wardeer je straks weer des te meer
we kijken uit naar volgende berichten
joke karl